En de naam is...

24 juni 2021

We zijn er trots op om te kunnen vertellen dat de fusie tussen de Beekse basisscholen St. Martinus en Catharina Labouré definitief is. Oprecht trots op iedereen die eraan heeft meegewerkt om dit fusietraject tot een goed einde te brengen: de directeuren Bob en Kim, de medewerkers van de scholen, de MR'en, de ouders, de kinderen en de kindpartners. Een groot compliment voor jullie allemaal. Jullie hebben laten zien dat je met samenwerken heel ver komt!

Bij een nieuw kindcentrum hoort uiteraard ook een nieuwe naam. Na een prijsvraag waar veel kinderen, ouders en medewerkers aan hebben meegedaan, is de nieuwe naam uit de bus gerold.

De broertjes Raff en Jurr hebben de naam bedacht. Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe naam? Raff en Jurr maken hem in dit filmpje bekend! https://youtu.be/2ZxEMdL0GEQ

Toelichting nieuwe naam
Het Kompas staat voor de richting waarin het kindcentrum zich wil ontwikkelen om zodoende een veilige, passende, stimulerende koers voor ieder kind te kunnen aanbieden. Het kindcentrum is het kompas waarop elk kind kan varen en van waaruit elk kind zijn eigen koers kan nemen. Kinderen leren hun talenten ontdekken, talenten worden gestimuleerd en verder ontwikkeld. "Laat zien wie je bent, met al je talent" en laat je daarbij leiden door het kompas. Kinderen komen letterlijk vanuit alle richtingen naar het kindcentrum om van daaruit weer een eigen koers te gaan varen naar alle richtingen binnen en buiten Beek. Het kompas bestaat ook vier hoofdrichtingen die symbool staan voor de basisschool, de peuteropvang, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang welke alle vier onderdeel uitmaken van het kindcentrum. "Baeks" slaat uiteraard terug op de plaats waar het kindcentrum ligt.

We wensen iedereen veel plezier, succes en een mooie toekomst op kindcentrum Baeks Kompas!

Terug
Print