Bijzondere start eerste schooldag OBS de Kring

De scholen zijn weer begonnen na een welverdiende vakantie. De eerste schooldag is altijd een bijzonder moment, maar dit jaar op OBS de Kring is het een extra bijzondere dag. De school heeft namelijk in de zomervakantie officieel bericht van de Nederlandse Dalton Vereniging gekregen dat ze vanaf nu een Daltonschool zijn!

Lyan Schreurs, directeur van de Kring: “Dit is echt een kroon op het werk van de afgelopen jaren. Ik ben super trots op het team. Ondanks de afgelopen periode waarin we voor veel uitdagingen stonden door corona hebben ze keihard gewerkt om dit certificaat te halen. We kunnen nu echt zeggen dat we een Daltonschool zijn!”

Dit werd vandaag op een ludieke manier door het team bekend gemaakt. Verkleed als ‘de Daltonners’ heetten ze alle kinderen welkom op de Daltonschool en presenteerden ze de vijf kernwaarden van Dalton. Helaas konden de ouders hier vanwege de coronamaatregelen niet bij zijn, maar zij kunnen online de opening terugkijken.

Deze ontwikkeling is uiteraard een feestelijke aangelegenheid. De hele week is daarom extra aandacht voor het verkrijgen van het Dalton certificaat, de Dalton week. Iedere dag staat in alle groepen een van de pijlers centraal: Zelfstandigheid, Samenwerken, Vrijheid en verantwoordelijkheid, Effectiviteit, Reflectie. Aan het eind van de week presenteert iedere groep kinderen op een ludieke manier een van de pijlers.

Wil je OBS de Kring deze week volgen? Check dan ons instagramaccount. De school neemt ons instagramaccount over om je te laten weten hoe deze gouden week eruit ziet. Volg de takeover van de Kring op https://www.instagram.com/stichtingkindante/

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende