Boomfeestdag KC de Eik – (Met) bomen werken! 

Met hulp van ruim 50 kinderen van groepen 7 en 8 van Kindcentrum de Eik werd onder leiding van Wethouders Peter Pustjens en Inge Minkenberg op 16 november de eerste bomen geplant in de nieuwe groenzone Nieuwstadt-Noord. 

Met een aanstekelijk enthousiasme hebben de kinderen deze dag actief gewerkt aan hun groene toekomst en een flinke aanzet gegeven voor deze groenzone! 

 

Samen met aanwonenden en overige betrokkenen is er de afgelopen tijd vorm gegeven aan een aantrekkelijk groen uitloopgebied voor alle inwoners van Nieuwstadt waarin er niet alleen ruimte is voor nieuwe natuur, maar ook plek is voor een voedselbos, beheerd door Stichting Haverland. 

De komende jaren zullen deze voormalige agrarische percelen uitgroeien tot een diverse groene omgeving waarin de schooljeugd van Kindcentrum De Eik de theorie van binnen naar buiten mee kan nemen over het belang van natuur en bomen! Hiermee leren de kinderen niet alleen ín de klas maar ook buiten de klas in de natuur, en leren ze ook zelf de natuur te ervaren! Het is namelijk zo dat het bewegend leren een aantal grote voordelen heeft; de concentratie neemt toe, de leerstof blijft beter ‘hangen’, de hersenen ontwikkelen beter en daarnaast is het ook nog eens heel gezond om lekker bewegend buiten bezig te zijn in de natuur. En bewegend leren is binnen Kindcentrum De Eik ook één van de speerpunten. Het te realiseren bosgebied en voedselbos maakt leren nog leuker! 

Voor de kinderen die de bomen gepland hebben was er een blijvend aandenken in de vorm van een houten bordje met hun initialen erop. Deze konden ze aan de vers geplante bomen bevestigen zodat elke leerling zijn ‘eigen’ boom heeft die ze op een later tijdstip of tijdens de bewegend leren lessen kunnen bezoeken.  

Tot slot kregen alle kinderen een cadeau in de vorm van een rode bessenstruik mee naar huis.  

 

Een geslaagde en leerzame morgen waarbij Kindcentrum De Eik een bijdrage heeft geleverd aan een stukje ‘vergroening’ voor de toekomst.  

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende