Hippe speelplaats voor OBS de Maaskei Urmond

‘Wat leuk en zo kleurrijk’. Die opmerking hoor je de laatste tijd veel op de speelplaats van de Urmondse locatie van obs de Maaskei.

Waarom doen we dit?

Lokale kunstenaar (en vader van twee leerlingen) Roy Wagemans van Studio Kriss Krass heeft onlangs de bloembakken bij de lokalen goed onderhanden genomen en voorzien van eigentijdse graffiti. Maar voordat hij dat deed, mochten de kinderen eerst het thema uitkiezen. Vervolgens vroeg hij de leerlingen ideetjes aan te leveren rond dat thema. Met al die tips en tekeningen ging Roy aan de slag. En zo verschenen o.a. op de bloembak bij groep 1/2 elfen en kabouters, bij groep 5 en 7 dieren en was het thema bij groep 6 en 8 gamen. Ook de bak bij de peuterspeelzaal werd niet vergeten. Zelfs de tussenmuren op de speelplaats kregen een eigen ‘design’. De foto’s spreken voor zich.

“Nu nog de uitbreiding van de speelplaats met een ‘natuurspeelplek’ voor de onder- en bovenbouw en de speelplaats is, dankzij de oudervereniging, weer helemaal top!”, vertelt Jean Tholen, locatieleider en intern begeleider van OBS de Maaskei.

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende