Inspirerend webinar Erik Scherder

Vrijdag 17 september stond het Kindantefeest op de planning. Een feest voor al onze medewerkers om het 10-jarig bestaan van Kindante te vieren.

Omdat corona nog altijd niet de wereld uit is, is besloten om het feest te verplaatsen naar 10 juni 2022. In samenwerking met Ecsplore en JOGG is een mooi alternatief georganiseerd: onze medewerkers konden een webinar volgen van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Een zeer inspirerend, boeiend verhaal over het belang van bewegen voor ons brein en dat van de kinderen voor wie we werken. Een thema dat perfect aansluit op ons strategische speerpunt vitaliteit. Erik benadrukte het veelvuldig en met een aanstekelijk enthousiasme: bewegen verrijkt het kinderbrein! Dus: onderbreek het zitten, ga buiten spelen, ga ravotten en zorg ervoor dat bewegen standaard wordt in het dagelijkse ritme, want bewegen heeft een positief effect op de ontwikkeling van het brein. Voor de kinderen en voor volwassenen.

Medewerkers reageerden enthousiast op het webinar: “Erik vertelde zeer enthousiast, en in een hoog tempo, over de werking van het brein in combinatie met bewegen. Altijd geweten dat bewegen goed voor lichaam en geest is, maar dat dit een dermate effect heeft, ook op jonge leeftijd, biedt meer inzicht in de bewegingsdrang van kinderen. Een interessant “college” om te volgen!”

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende