KC De Loft

Ruim een jaar geleden verhuisde basisschool de hoefer van de Kleine Steeg naar de Berkenlaan in de wijk Ophoven in Sittard. Dat was ook de start van een nauwe samenwerking met kindpartner Spelenderwijs en MIK. Als kindcentrum werd gezamenlijk de missie, visie en kernwaarden herijkt door samen na te denken over vragen als: Wie zijn wij, wat willen we samen uitstralen, wat is hierbij onze kracht en wat vinden we belangrijk in ons totaalaanbod voor onze kinderen? Hieruit is de volgende visie gekomen: “We zijn een kindcentrum dat groot is in ontwikkeling en persoonlijk in aandacht. We kijken buiten de muren van ons kindcentrum en brengen buiten naar binnen. We ontdekken samen de wereld en de maatschappij en welke plek ieder hierin heeft. We bieden een veilige omgeving waar iedereen zich kan ontwikkelen. Fouten maken hoort bij onze ontdekkingstocht. We kijken naar wat ieder nodig heeft en zijn er voor elkaar. We zijn actueel en bij de tijd en spelen in op een steeds veranderende omgeving”, met de bijbehorende kernwaarden Avontuurlijk, Dynamisch en Respectvol.

Tijdens deze tocht was het al snel duidelijk dat de naam de hoefer niet meer past bij deze nieuwe ontwikkelingen. Bij dit kindcentrum hoort een naam die recht doet aan de nieuwe visie en die vertegenwoordigt waar het KC voor staat en doet.

Die naam is er nu en is vandaag bekend gemaakt in bijzijn van alle kinderen en veel ouders. Een naam met een diepere betekenis van open zijn, ruimte bieden aan, doorkijken, veel mogelijkheden biedend en vooral van samenhang. Daarnaast is de naam een vertaling in meerdere talen van de wijk Ophoven waarin het kindcentrum staat.

Een naam en bijpassend logo die we met veel trots nu wereldkundig kunnen maken. Het kindcentrum aan de Berkenlaan heet vanaf nu: KC de Loft!

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende