Kindcentrum Eigen-Wijs – Samen uitdagend sterk

Het is vandaag, 11 januari 2022, een speciale dag in Spaubeek. Vanaf deze dag bestaat basisschool Spaubeek namelijk niet meer. Kindcentrum Eigen-Wijs is de nieuwe naam! Het kindcentrum heeft niet alleen een nieuwe naam en passend logo, het kan vandaag eindelijk intrekken in het spiksplinternieuwe gebouw. Het gebouw is werkelijk een lust voor het oog, en het allerbelangrijkste: een plek waar school en kinderopvang nog beter kunnen samenwerken.

BMV Spaubeek

Na een lange periode voorbereiden, bouwen, plannen en inrichten is de nieuwe BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening) in gebruik genomen. In het gebouw zijn naast het kindcentrum ook voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en leisure ondergebracht. Een thuisbasis voor jong en oud in Spaubeek.

Waar staan we voor?

Lyan Schreurs, directeur: “We hadden als opdracht om de visie te herijken en onderwijs van deze tijd aan te bieden, in nauwe samenwerking met kinderopvang. Deze opdracht liep parallel met de bouw van de nieuwe BMV. We konden dus het een met het ander verbinden. Het nieuwe gebouw sluit perfect aan hoe wij werken binnen KC Eigen-Wijs. We werken met unit-onderwijs. Dat houdt in dat we starten in stamgroepen om vervolgens in instructiegroepen verder te gaan. De lespleinen, de foyer en de vide zijn hier enorm geschikt voor. Daarbij past ook het meubilair bij onze manier van werken: het is flexibel, verrijdbaar en kan dus makkelijk verplaatst worden. En natuurlijk passen de kleuren in het geheel. We maken gebruik van aardetinten, groen en hout. Buiten naar binnen halen; dat is wat we binnen Eigen-Wijs nastreven!”

De nieuwe naam

Het was al snel duidelijk dat de naam ‘basisschool Spaubeek’ niet meer past bij deze ontwikkelingen. Bij dit kindcentrum hoort een naam die past bij de nieuwe visie en laat zien waar het kindcentrum voor staat. En zo is kindcentrum Eigen-Wijs geboren. Een plek waar onderwijs en kinderopvang van MIK-Spelenderwijs samenwerken onder de kernwaarden “Samen, Uitdagend, Sterk”. Een plek waar kinderen en medewerkers ruimte krijgen om eigen initiatief te nemen, te mogen ontdekken en zelf keuzes te maken. Je leert jezelf kennen om te weten wie je bent en wat je wilt door samen met anderen te ontdekken en elkaar te laten groeien. Op dit kindcentrum leren we eigen-wijs te zijn!

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende