Tiny Forest bij KC Eigen-Wijs

Bij de nieuwe BMV in Spaubeek is op 17 maart door de Gemeente Beek, samen met leerlingen van KC Eigen-Wijs, buurtbewoners en sponsoren, een Tiny Forest geplant. Het is een project van IVN Natuureducatie.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het is een prettige plek voor mens en dier, stimuleert de biodiversiteit, neemt stikstof op, dient als buurtairco en werkt als een spons tijdens de steeds vaker voorkomende grote hoeveelheden regenwater.

Met trots mag dit een succesvol Burgerkracht worden genoemd. Meer dan 125 sponsoren en buurtbewoners sponsoren een boom, de lokale IVN Spau-Beek afdeling stuurt het geheel aan en de leerlingen van KC Eigen-Wijs hebben het bosje zelf ontworpen. Een ‘voor’ en ‘door’ bosje dus. Het wordt in de vorm van een boom aangelegd en draagt bij aan meer biodiversiteit, waterberging en vermindering van hittestress. Daarbij krijgt het Tiny Forest met haar buitenleslokaal een belangrijke educatieve functie. Op deze manier komt ieder kind voor het twaalfde levensjaar in aanraking met de natuur, en doen ze een échte natuurervaring op. Het Tiny Forest past daarmee perfect binnen de visie van het kindcentrum.

Mooi detail: directeur Lyan Schreurs kreeg als verrassing een eigen boompje van haar team!

Het wordt een prachtig bos dat goed gebruikt gaat worden, dat is zeker.

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende