Update verbouwing in het LWT&C: er wordt hard gewerkt!

Weet je het nog? Een tijdje terug hebben we verteld over de verbouwing van de kantine in het LW&TC (Xaveriusschool), die als het klaar is een prachtige leer-en werkomgeving wordt voor de leerlingen. Inmiddels zijn de bedrijven flink aan de slag. Er is al veel geschilderd en de elektra wordt gedaan. Een heel verschil, nu al! Bij al deze werkzaamheden worden de bedrijven geholpen door leerlingen van het LW&TC zelf. Een super mooie ervaring voor hen.

Jop (14 jaar, leerjaar 2) staat ijverig een van de raamkozijnen te schuren. “We moeten eerst schuren en dan met tape de ramen afplakken. Het voorwerk is niet het leukste om te doen, maar wel heel belangrijk”, weet hij te vertellen. “Ik had nog nooit echt geschilderd. Het is heel leuk om te doen. Ik krijg goede instructies van Jan. Straks gaan we ook nog een muur behangen. Daar verheug ik me écht op!”

Voldoening

Met ‘Jan’ bedoelt hij Jan Korff, (voormalig) eigenaar van Korff schilderwerken. “Ik heb het bedrijf inmiddels overgedragen aan mijn zoon. Dit werk op het LW&TC doe ik als vrijwilliger. Ik ben al drie weken aan de slag, samen met een paar leerlingen waarvan Jop er een is. Het was even wennen om dit samen met hen te doen, maar ik vind het geweldig. Het geeft echt plezier en veel voldoening om hier deze klus te doen. En over Jop ben ik zo enthousiast. Hij is leergierig, werkt hard en graag. We hebben hem zelfs een stageplaats aangeboden bij Korff schilderwerken!” 

Techniek is leuk

Midden in de ruimte staat Nordine (14jaar, leerjaar 2) op een ladder. Hij ondersteunt de elektricien van Haltronic Elektro bij het ophangen van een lamp. Nordine: ”Er werd in de klas gevraagd wie mee wilde helpen. We konden kiezen tussen schilderen, vloeren en elektro. Schilderen leek me niet leuk, maar elektro wel. Ik vind het vak techniek namelijk ook leuk. Het voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. We zijn nu lampen aan het ophangen. Er komen nog veel meer kleinere lampjes aan het plafond. Ik leer er veel van.”

Bijna klaar

Als het schilderwerk en de elektra klaar zijn, worden de vloeren gelegd door Condor vloeren. Ook daar gaan leerlingen bij helpen. Daarna volgt de inrichting nog en dan is de saaie kantine een moderne, sfeervolle ruimte geworden waar heerlijk gekookt en gegeten kan worden. Uiteraard laten we dan zien hoe het eindresultaat eruit ziet. To be continued…


Dit werk zou niet mogelijk gemaakt kunnen worden zonder de inzet, hulp en sponsoring van Boers keukens (keukenblad) – Peinemann steigers – Sikkens / AkzoNobel (verf) – Sikkens Zuid Oost locatie Sittard (verbruiksmaterialen zoals kwasten, verfbakken afplakband) – De Verfzaak uit Sittard (toegepast behangwerk).

Namens het LW&TC: heel hartelijk dank!!!

Meer berichten lezen

Vorige
Volgende