BS Kerensheide

Over de school

De R.K. basisschool Kerensheide in Stein is een Sociale Structuur School met oog voor Talent. Op onze school staat het opdoen van de benodigde cognitieve leerstof hoog in het vaandel, waarbij het vergaren van zelfkennis een wezenlijk bestanddeel vormt. Wij vinden dat het, door ons in duidelijke structuur aangeboden, onderwijs kinderen de kans moet geven om actief lerend, kritisch en creatief bezig te zijn.

Binnen duidelijke kaders die een gevoel van veiligheid geven, dient het kind de vrijheid te ervaren om zelfstandig, onderzoekend en actief uitdagingen aan te gaan. Er wordt binnen de school veel nadruk gelegd op de waarden en normen “wederzijds respect”, “verantwoordelijkheid”, “solidariteit”, “zelfstandigheid”, “vertrouwen”, op het gezamenlijk handhaven van regels en afspraken in relatie tot rust, orde en uitdaging.

Volgens onze overtuiging kunnen leerlingen opgedane kennis alleen maar goed toepassen wanneer zij daar zelfbewust mee omgaan. Het is goed en noodzakelijk om je bewust te zijn van datgene waarin je goed bent en die talenten voluit te ontwikkelen. Jezelf goed leren kennen gaat niet zonder het contact met anderen. Vandaar dat we het ook heel belangrijk vinden dat kinderen leren omgaan met anderen die anders zijn dan zijzelf en andere voorkeuren en interesses hebben dan zijzelf.

Belangrijke partners voor ons zijn de ouders. Zij hebben een belangrijke functie bij het stimuleren en ondersteunen van de kinderen in het ontwikkelen van hun persoonlijkheid. Ook allerlei andere personen en instanties die hierbij een rol kunnen spelen, beschouwen wij als onze partners.

Contactgegevens

BS Kerensheide

Langhaagweg 85, 
6171 BS
 Stein
046-4260010
Ton Schepers
BRIN: 10HU

Andere scholen in

Vorige
Volgende