SBO Het Mozaïek

Over de school

SBO Het Mozaïek in Sittard is een school voor speciaal basisonderwijs. De naam ”Het Mozaïek” is gekozen om aan te geven hoe belangrijk elk kind en elke medewerker is in onze school. De vele kleuren in een mozaïek zijn te vergelijken met de verschillen tussen de kinderen en tussen de medewerkers. Juist de verschillen zorgen voor een stimulerend klimaat waarin kinderen en teamleden kunnen groeien en waarin we gebruik maken van hun talenten. Respect voor ieders eigenheid staat centraal.

Voor onze kinderen is het volgen van onderwijs binnen de reguliere basisschool moeilijk en soms onmogelijk. En dus is er extra begeleiding/ondersteuning nodig voor een bepaalde tijd. Het Mozaïek levert een bijdrage aan het actualiseren van de eigen kracht van kinderen door tegemoet te komen aan hun onderwijs- en ondersteuningsbehoefte.

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen op cognitief, sociaal-emotioneel, communicatief en creatief gebied, gericht op zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Wij bieden kinderen maximale kansen op maat binnen de mogelijkheden met als doel succes in vervolgopleidingen en maatschappelijke participatie.

Contactgegevens

SBO Het Mozaïek

Valkstraat 2, 
6135 GC
 Sittard
046-4518060
Fieny Cals
Esther Wijnen
BRIN: 01DM

Andere scholen in

Vorige
Volgende