Mijlpaler Evy Graus combineert werken en studeren

Evy Graus wordt de eerste ‘mijlpaler’ binnen Kindante. Met ingang van dit schooljaar wordt ze mijlpaler op basisschool de Bron, waar ze werken en studeren combineert. Dankzij deze regeling mag Evy bevoegd voor de groep omdat ze haar mijlpalen heeft behaald.

Bewust kiezen voor Kindante

Evy koos er bewust voor om haar stage bij Kindante te lopen. “De visie van Kindante past bij me. Ik heb stage gelopen op KC Aelse, in groep 7 met kinderen van 10 a 11 jaar. Een óntzettend leuke leeftijd. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Nu kijk ik ernaar uit om te gaan werken en studeren op basisschool de Bron.”

Onderwijs is levendig

Na haar studie hotelmanagement, reizen en werken op een cruiseschip, kwam Evy terecht in het onderwijs. “Ik heb altijd sterk de behoefte gehad om mensen verder te helpen. Na mijn eerste stagedag op de PABO was ik verkocht. Onderwijs is heel levendig; iedere dag is anders, is er iets nieuws, de kinderen houden je fris en fruitig. Het mooie vind ik dat je als leraar veel kunt betekenen voor de kinderen. Je ziet de ontwikkeling en groei van de kinderen gedurende een jaar. Niet alleen op cognitief gebied, maar zeker ook op sociaal-emotioneel vlak. Het feit dat ik daar iets aan kan bijdragen, is voor mij enorm belangrijk. Ik ga iedere dag met energie naar huis. Dit is wat ik wil blijven doen!”

Start People maakte een fimpje van Evy waarin ze meer vertelt over haar traject en het werken in het onderwijs, bij Kindante: https://youtu.be/AZ3_UQXlpCc

Lees meer over onze aanpak om enthousiaste medewerkers te werven, met hulp van Start People in het MKB magazine Start People: Gezocht: leerkrachten – MKB (foleon.com)

Mijlpalenregeling

Studenten aan lerarenopleidingen primair onderwijs die al een hbo- of wo-diploma in hun bezit hebben, krijgen via de mijlpalenregeling de mogelijkheid om “versneld voor de klas” te mogen staan. Zij kunnen tijdens hun opleiding aangesteld of benoemd worden als leraar basisonderwijs door een bestuur voor primair onderwijs. Voorwaarde hierbij is dat de studenten, naast een minimaal een HO-bachelordiploma, een aantal voorgeschreven mijlpalen behaald moeten hebben.

 

 

 

Meer lezen over de uitvoering van de strategische thema’s

Uniek leiderschapstraject maakt het verschil

Het primair onderwijs heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat ontwikkelingen doorgemaakt. Denk aan het …

Ieder kind wordt gezien

Kim is moeder van David en Emma. De kinderen zijn in Italië geboren en …

Digitale Geletterdheid – ICT’ers van Kindante volgen opleiding

Kindante moedigt haar medewerkers aan om zich professioneel te blijven ontwikkelen. Talentontwikkeling geldt voor …