De Ommetje app op OBS de Springdonk

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje app helpt je daarbij.

Dat ervaren ook Natascha Plum en Anouk van Wegberg, leerkrachten op OBS de Springdonk. Ze zijn al enkele maanden fanatiek aan de slag met de Ommetje app. “Het begon allemaal met de stappenteller die we van Kindante kregen bij de lancering van het vitaliteitsonderzoek”, vertellen Natascha en Anouk. “Alleen, die stappenteller werkte in de praktijk niet zo goed. Het was wél een goed idee en een bewustwording.

Een collega maakte een teamaccount aan voor de Ommetje app. Het begon te leven op school en meerdere collega’s meldden zich aan. Er ontstond een gezonde competitie. Wie heeft de meeste punten gescoord en dus het meeste gewandeld? Hoeveel minuten of kilometer moet ik dan wandelen om hem of haar weer in te halen? Hoe kan ik die felbegeerde medaille winnen? Zo waren we behoorlijk actief als Springdonkers.”

Diehards

Helaas kwam er door verschillende omstandigheden de klad er een beetje in. Collega’s haakten af, maar Natascha en Anouk bleven doorgaan en zijn na maanden nog steeds actief. “Wij zijn inderdaad de diehards”, lachen ze. “Het is gewoon leuk om het bij te houden. We hielden allebei al van wandelen, maar door de app word je nog eens extra gestimuleerd én beloond met punten en medailles. Maar wandelen en buiten zijn is vooral heel erg goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

Het is vaak druk op het werk, zeker in de coronatijd en wandelen zorgt ervoor dat je afschakelt, dat je een fris hoofd krijgt en dat er allerlei nieuwe ideeën opploppen. Je kunt weer wat meer aan. De app is een minimaal hulpmiddel, dat zorgt voor maximaal resultaat. Een kleine moeite, maar groot plezier!”

Voor meer informatie:
https://www.hersenstichting.nl/ommetje/

Meer lezen over de uitvoering van de strategische thema’s

Kindante kenniskringen

Kindante moedigt al haar medewerkers aan zich professioneel te ontwikkelen. Talentontwikkeling geldt voor ons …

Daelzicht en de Parkschool

Intensievere samenwerking tussen onderwijs en zorg; dat zal móeten, in het belang van het …

Lyan Schreurs

“Ik ben begonnen als leerkracht, daarna Intern Begeleider geworden, waarna ik de kans kreeg …