De Tovertafel op OBS Aan de Meule: een verrijking van het aanbod

Samen werken, samen komen tot ontwikkeling, samen spelen, samen doen, samen beleven in een veilige leer-werkomgeving! Ongeacht de achtergrond, de vaardigheden of de behoefte aan ondersteuning van een kind. Dat willen we toch allemaal? In de praktijk van alledag is én blijft dit een uitdaging. Een mooie uitdaging maar ook een pittige. Sinds kort heeft OBS Aan de Meule een instrument dat hierbij helpt en ondersteunt: De Tovertafel!

Veelzijdig

De eerste ervaringen zijn geweldig. Enthousiasme, verwondering, aandacht, enorme betrokkenheid en gelijke inbreng zijn woorden die bij het werken met de tafel veelvuldig vallen maar vooral zichtbaar zijn bij kinderen én teamleden.

Zonder het in de gaten te hebben bezig zijn met sociaal-emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling, rekenvaardigheden en bewegen. De wetenschappelijk onderbouwde spellen van De Tovertafel geven laagdrempelig de mogelijkheid om elkaars emoties te bespreken en te begrijpen, prikkelen tot nadenken, stimuleren de samenwerking, verhogen de concentratie en het reactievermogen, werken aan uitgestelde aandacht, verhogen het zelfvertrouwen, creëren het vermogen om verbanden te leggen of bieden even de kans om even “de boel de boel te laten”. Kortom, enorm veelzijdig!

Verrijking

Michiel Steinmetz, directeur OBS Aan de Meule: “Na het inwinnen van informatie en het volgen van een Webinar zijn we enthousiast geworden en hebben we vanuit de interventies binnen het Nationaal Programma Onderwijs budget vrijgemaakt. Na de technische installatie en een 1e teamtraining konden we aan de slag. De Tovertafel hangt en heeft over aandacht niet te klagen; volgens ons allemaal de investering meer dan waard en een verrijking van het aanbod! De Tovertafel heeft spellen voor alle groepen maar is vooral bedoeld voor de onder- en middenbouw. De kinderen van de bovenbouw kunnen weer helpen als tutoren. Extra waardevol is dat enkele spellen fantastisch aansluiten bij de Kanjertraining die we als school volgen.”

Wil je weten hoe De Tovertafel werkt? Kijk dan het filmpje voor een impressie van De Tovertafel.

Meer lezen over de uitvoering van de strategische thema’s

Kindante heeft aandacht voor de financiële fitheid van onze medewerkers

Vitale medewerkers staan aan de basis van goed werkgeverschap. Het is daarom niet voor …

OBS de Duizendpoot Lindenheuvel – Een kleinschalige school met een groot hart

In de Geleense wijk Lindenheuvel ligt OBS de Duizendpoot, een school met circa 120 …

Buitenles is leuk en gezond

“Anders organiseren” van onderwijs komt ook tot uiting door lessen in de buitenlucht aan …