BS Munstergeleen

Over de school

Basisschool Munstergeleen is voortgekomen uit een fusie tussen de voormalige basisscholen Aan de Bronkboum en ABC. Hoewel de formele fusiedatum 2004 was, heeft de fysieke fusie plaatsgevonden in 2009 bij het in gebruik nemen van de nieuwbouw.

Onze school ligt royaal in het groen en heeft een open karakter. We willen de kinderen graag de ruimte geven om zich te ontwikkelen en willen graag naar elkaar transparant zijn. Dat past binnen de visie van de school.

Het gebouw is bewust geen traditionele “gangenschool” om het werken binnen en buiten het klaslokaal mogelijk te maken. Tijdens de clusteractiviteit is het mogelijk dat zowel leerkracht als leerling een bepaalde vrijheid van keuze heeft: in de clusteractiviteit zijn lessen burgerschap, techniek en dans/drama ondergebracht.

We willen graag tegemoet komen aan de basisbehoeften van kinderen door aandacht te besteden aan een goede omgang met elkaar (relatie), ruimte bieden om zelfstandig keuzes te maken (autonomie) en het uitgaan van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden (competentie).

Contactgegevens

BS Munstergeleen

Burgemeester Smeetsstraat 3, 
6151 GM
 Munstergeleen
046-4515820
Ronald Kooi en Bertie Martens
Janneau Rouvroije
BRIN: 06MC

Andere scholen in

Vorige
Volgende