BS Overhoven

Over de school

Verscholen tussen bomen in de Sittardse wijk Overhoven ligt een lieflijk schooltje. Maar wel een schooltje met ambitie!
Basisschool Overhoven is namelijk groot in het aanbieden van onderwijs dat aansluit bij hoe kinderen leren. Enerzijds is dat door duidelijkheid, structuur en rust te bieden en anderzijds door bewegend te leren, op ontdekkingstocht gaan, je talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Een goede balans en gevarieerd aanbod tussen het werken op papier, op de iPad en met materialen.

Voorbeeld

Basisschool Overhoven bestaat niet uit losse klassen, maar werkt in units. De professionals bereiden samen lessen voor en zorgen voor een passend aanbod. Zij zijn echt een voorbeeld voor de kinderen als het gaat om samenwerken, elkaar helpen en samen nieuwe dingen leren en ontwikkelen. Een voorbeeld in het van en met elkaar leren.

Een wereld gaat open

Met elkaar leren we de kinderen eigenaar te worden van hun eigen leerproces. Het hoeft niet meteen perfect, leren gaat met vallen en opstaan. Dat gaat niet alleen over taal en rekenen. Juist ook de sociaal-emotionele aspecten van het leven, het leren omgaan met elkaar, het leren luisteren naar elkaar, respect hebben voor elkaar en elkaar accepteren vinden wij belangrijke zaken. Daardoor ontstaat welbevinden bij ieder kind, en van daaruit kunnen kinderen leren leven en leren leren, zodat de kinderen autonoom en zelfredzaam hun talenten kunnen inzetten voor een betere wereld en de wereld steeds verder voor ze opengaat.

Een sprong vooruit
Op eigen kracht
Samen met anderen

Contactgegevens

BS Overhoven

Geldersestraat 28, 
6136 AT
 Sittard
046-4512370
Mayke Zijlstra
BRIN: 15FU

Andere scholen in

Vorige
Volgende