IKC Loedoes

Over de school

Wij willen kinderen opleiden tot zelfstandige mensen, die verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces om zo te komen tot persoonlijke groei; worden wie je bent.

Loedoes in de Sittardse wijk Hoogveld is een Academische Openbare Basisschool; een school waar opleiden, innoveren en onderzoeken op de werkplek centraal staan ten behoeve van de ontwikkeling van onze leerlingen én de professionele ontwikkeling van de mensen binnen de school.

Onder onderwijs verstaan wij het vormgeven en begeleiden van de totale ontwikkeling van kinderen, zowel binnen een groep als individueel. We hechten grote waarde aan cognitieve, affectieve en sociale vaardigheden. Uitgangspunt is dat leerinhouden en de leermiddelen zoveel mogelijk op elkaar en de behoeften van het individuele kind, in samenwerking met onze interne kindpartners, worden afgestemd. Hiervoor gebruiken we onder andere de tools uit “Boeiend Onderwijs” en “Oplossingsgerichte Benadering”. Ook worden vakken als cultuur, wetenschap en techniek en ICT als middel ingezet.

De ontwikkeling binnen het onderwijs en de realisering van onze eigen visie vragen om een lerende houding en een actieve betrokkenheid van iedereen. Dat betekent dat wij tijd en ruimte inbouwen, zowel voor de medewerkers als voor onze leerlingen, om vorm te geven aan de lerende houding door te reflecteren, door ons open te stellen voor nieuwe ontwikkelingen en ons eigen werk kritisch te bekijken.

Contactgegevens

IKC Loedoes

Hulsestraat 1, 
6135 JK
 Sittard
046-4009266
Ilona Beaumont
BRIN: 30TE

Andere scholen in

Vorige
Volgende