KC De Eik

Over de school

Kindcentrum De Eik in Nieuwstadt is gevestigd in een mooi nieuw gebouw, een gebouw dat veel rust en ruimte uitstraalt. Wij willen als basisschool samen met onze kindpartner, MIK, een gastvrije plek zijn, waar kinderen met plezier komen om er te spelen, te leren en elkaar te ontmoeten.

Kinderen, ouders en team van het Kindcentrum zorgen voor een klimaat waarin kinderen zich veilig voelen. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is en waar de grenzen liggen van de bewegingsvrijheid en -ruimte. Ook is iedereen zich bewust van de consequenties wanneer grenzen overschreden worden.

De eik, die prachtige boom, is het symbool van kracht, van vertrouwen en van gastvrijheid. Ieder kind mag de boom benaderen hoe het is: optimistisch, vrolijk, misschien wat zwaar op de hand, bruisend, rustig, vrij, verlegen, goed in taal, in rekenen, in muziek, in tekenen.
Hoofd, hart en handen komen allemaal aan bod. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich in de volle breedte ontwikkelen met gebruik van al hun talenten.

Leren en lesgeven staan op onze school in dienst van de toekomst van onze leerlingen. Hiermee sluiten we aan bij de visie van Kindante: “Leren leren, leren leven!”

Contactgegevens

KC De Eik

Burg. Willemeplein 2, 
6118 EA
 Nieuwstadt
046-4853938
Annemiek de Bont
Astrid Henssen
BRIN: 08QS

Andere scholen in

Vorige
Volgende